Routes bij een dagje touren

Om extra van de dag met onze eendjes te genieten hebben we enkele mooie routes in de regio uitgestippeld. Met name de routes in de Achterhoek lopen via diverse leuke landweggetjes om heerlijk uit te waaien en te relaxen.

Diverse routes lopen door de Achterhoek, maar we hebben ook een route langs de IJssel en over de Posbank.

De meeste routes beschrijvingen mag u gratis gebruiken bij de dagverhuur van onze eenden.

U krijgt een routekaart en een beschreven routebeschrijving mee, maar indien u geen kaartlezer bent hebben we ook een navigatie systeem, maar dit past natuurlijk niet echt bij de nostaligie……;)

Reserveren van het navigatie systeem is wel noodzakelijk.

Achterhoek west op zien best

In het voorjaar van 2020 hebben we deze route geschreven. We willen u tijdens de corona tijd wel laten genieten van een prachtig stukje Achterhoek, maar ook de mogelijkheid geven om onderweg lekkere dingen te vergaren bij diverse streekproducten winkeltjes. De uiteindelijke gedachte is dat we ook weer op terrasjes kunnen zitten, dus de cafe’s en restaurants aan deze route staan natuurlijk genoteerd! Kortom een mix van een prachtige route, diverse leuke winkeltjes met de focus op puur en streekgebonden eten & drinken en enkele mooie restaurants. Een route met ruim 30 tips!

Kastelen route

De eerste route is gemaakt rondom diverse kastelen in de Achterhoek.  De kastelen staan stuk voor stuk op mooie locaties en de route die u er langs zal leiden is echt fantastisch. Er zijn vele wandelroutes rond deze kastelen om even de benen te strekken tijdens de 100 km lange route. Als u de Achterhoek nog niet goed kent of nog beter wilt leren kennen is dit de manier om de mooiste plekjes van de Achterhoek te ontdekken. Tijdens een welverdiende tussenstop op een van de vele mooie picknickplekken kunt U genieten van een goed gevulde picknickmand.

+/- 100 km

IJssel route

De tweede route loopt langs de rivier de IJssel.  De route leidt u langs verschillende Hanzesteden als Doesburg, Zutphen en Deventer. Ook zal het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, worden aangedaan. Op deze manier ziet u zowel panoramische landschappen als historische gebouwen en elementen. Tijdens een welverdiende tussenstop op een van de vele mooie picknickplekken kunt U genieten van een goed gevulde picknickmand.

+/- 100 km

Posbank route

Onze derde is de Posbank Vanuit Toldijk bent u ook zo op de Veluwe en de Posbank.  Via het pondje bij Bronckhorst is het namelijk maar enkele kilometers. We hebben daarom ook voor deze prachtige bosrijke omgeving een route gemaakt . Via Bronckhorst, Loenen, Hoenderloo en Rozendaal komt u uitendelijk over de Posbank. De slingerweggetjes zijn prachtig met een eend! Na de Posbank komt de route door Doesburg en Hummelo waar ook diverse leuke eetgelegenheden te vinden zijn. Kortom een leuke bosrijke route met diverse leuke mogelijkheden voor tussenstops!

+/- 100 km

Bronckhorst route

Deze route loopt door de gemeente Bronckhorst in de Achterhoek en natuurlijk ook door het prachtige stadje Bronkhorst. Verder loopt deze route door diverse leuke kleine dorpjes, maar vooral over prachtige landweggetjes. Dit maakt deze route tot één van onze favorieten. Het leukste aan deze route is dat we diverse adresjes hebben beschreven op de routekaart. 
Dit varieert van een restaurant, een ijsboerderij tot een bierbrouwerij. In het totaal staan er 16 adresjes beschreven. Voor een ieder wat wils dus!

+/- 100 km