Over ons

Natuurlijk moet je een beetje besmet zijn met het ‘Eenden virus’ om een bedrijf als dit te beginnen. Gelukkig heb ik hier behoorlijk wat last van.

Het Citroën virus is er al vroeg ingeweekt door fanatieke Citroën rijdende ouders. Ik heb het dus met de paplepel ingegoten gekregen. We gingen in de jaren tachtig met het eendje op vakantie.

Ik heb zelf mijn eerste eend gekocht toen ik 17 jaar oud was en dus nog geen rijbewijs had. Door de eenvoudige techniek was ik in staat om dit eendje zelf te restaureren en op mijn 18e te gaan rijden.

Vol trots reed ik rond door de Achterhoek (en natuurlijk af en toe erbuiten…). Mijn vrienden verklaarden mij voor gek, maar ja, als je eenmaal besmet bent trek je je daar niets van aan! 

Vanaf mijn 22’ste ben ik bij een auto dealer aan de slag gegaan. Hierbij hoorde uiteindelijk een auto van de zaak en de eend belandde in de schuur. Hier heeft hij enkele jaren rust gehad, totdat het virus de kop weer opstak…

In 2010 heb ik de eend weer van stal gehaald en hem omgetoverd tot ‘hot-rod’. Het is een unieke eend waar je er niet veel van ziet (zie foto). Dit eendje heb ik nu bijna 25 jaar later nog steeds! Hij is niet te huur ..;)

Maar… het virus werd sterker! Eén eend was niet genoeg. Ik dacht: “Als er zoveel belangstelling is, dan moet ik er meer mee doen!” En vanaf dat moment is het idee ontstaan om u te laten meegenieten! In 2012 ben ik begonnen met ‘Duckstoer Eendenverhuur’. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar bezig en ik heb veel leuke, blije en enthousiaste gasten mogen ontvangen.

De naam ‘Duck‘s toer’ en later ‘Duckstoer Eendenverhuur’ is mede veroorzaakt door een shirt van onze zoon Lars. Tijdens de zoektocht naar een originele naam zagen we hem zitten met zijn shirt… (zie foto) en de naam ‘Duckstoer’ was geboren. Inmiddels past hij zijn shirt niet meer, maar loopt vol trots met z’n eigen Duckstoer Eendenverhuur trui rond.

Onze doelstelling is om u te laten genieten van onze eendjes maar ook om te onthaasten, herbeleven en de Achterhoek te ontdekken!

Groet,

Geert van Asselt